המסלול החכם

תהליכי ייעוץ, צמיחה וטיפול תעסוקתי

מה הם תהליכים אלו?

תהליכי ייעוץ מעמיקים מאפשרים לך שהות להתבוננות והעמקה פנימית ומאפשרים לך להבין טוב יותר את עצמך, מה מניע ומה חוסם, מה הם השאיפות ומה הם האתגרים ובאמצעות כך לשרטט מפה תעסוקתית בהירה לקראת קבלת החלטות תעסוקתיות נכונות ומדויקות יותר.

למי מיועדים תהליכים מעמיקים?

תהליכים אלו מיועדים לך שרוצה להבין יותר וליצור לעצמך מפה תעסוקתית נכונה ומדוייקת או לאנשים שנמצאים בתחילת הדרך או בשלבים שונים בקריירה שלהם ומתמודדים עם: חסמים רגשיים שונים, רקע מורכב, קושי בקבלת החלטות, קושי לוותר על חלק מהאפשרויות (FOMO), קושי בהקשבה עצמית או השפעה של אנשים אחרים על יכולת זו, פערים בין היכולות הקוגניטיביות לשאיפות, שאלות ואתגרי זהות כמו חשש משינוי זהותי, אישי או משפחתי שעלולים לקרות כתוצאה מהמפגש עם עולם התעסוקה, טיפול תעסוקתי יוכל בעז"ה להאיר לכם את הדרך ולהוביל אתכם להחלטה הטובה ביותר עבורכם.

מצבים נוספים בהם כדאי ומומלץ להיעזר בתהליכים מעמיקים: תחושת חוסר שביעות רצון בעבודה או בתחום העיסוק, פיטורין חוזרים או חוויית פיטורין שלילית, התעמרות בעבודה, קושי בהשתלבות בעבודה בתחום ההכשרה/הלימודים, קושי בראיונות עבודה, החלפת מקומות עבודה בתדירות גבוהה, תהליכי ייעוץ וטיפול מעמיקים יוכלו לסייע לך בעיבוד החוויה, להאיר לך את הדרך בעז"ה ולהוביל אותך להחלטה הטובה ביותר עבורך.

מי מעביר תהליכי יעוץ מעמיקים?

תהליכים אלו מתבצעים על ידי הפסיכולוגים והפסיכולוגיות התעסוקתיים המעולים שלנו, בלווי ההדרכה הצמודה של הפסיכולוגית התעסוקתית המדריכה של מכון יעד.
לפסיכולוגים מגוון אפשרויות אבחוניות וטיפוליות להעמקה ברבדים פנימיים ומהותיים יותר בדרך מקצועית ואחראית, על מנת להבטיח לכם תהליך נכון, איכותי ואפקטיבי.

מה קורה בתהליך?

פגישת היכרות ותיאום ציפיות

בפגישה זו מגדירים יחד את מטרת הייעוץ התעסוקתי את מטרת הייעוץ התעסוקתי. הגדרה זו שונה מאדם לאדם ועשויה לכלול נושאים שונים, ביניהם: מהם השאיפות והרצונות שלי בעולם העבודה, מה עוצר אותי מלהתקדם ועוד.

סדרת פגישות בירור מעמיקות

בפגישות נעשה בירור מעמיק של הנושאים שהוגדרו בתחילת הייעוץ. לעתים נעשה שימוש בכלי אבחון המסייעים בזיהוי כוחות, קשיים, נטיות מקצועיות, שאיפות, מאפייני אישיות ועוד.

מחקר

חלק חשוב בתהליך הוא חקר שוק ובירור מקצועות שנעשה בהדרכת ומיקוד הפסיכולוג.

קבלת החלטה

לאחר המחקר שעשית, החלופות יבחנו יחד בחדר הייעוץ ותתקבל החלטה בעז"ה. לעיתים תחליטו שיש צורך בהמשך ליווי אישי ביישום ההחלטה שלך, כמו הכנה לראיון עבודה, עיבוד הצלחות, ניתוח וטיפול בקשיים שעולים ועוד.

כמה זמן אורך התהליך?

מספר הפגישות והאבחונים הנוספים שיסייעו בבירור והעמקה, משתנה מפונה לפונה בהתאם לנתוניו האישיים.
לרוב תהליך כזה מסתכם ב-3-5 פגישות. לעתים נדרשות פגישות נוספות בהתאם לצורך.

תנו לי דוגמא לפונים שעברו תהליך כזה:

הסיפור של נעמי, גרפיקאית צעירה:
נעמי למדה גרפיקה בסמינר, וכעת בתחילת דרכה כעצמאית בתחום ונותנת שירות ללקוחות. היא אינה בטוחה שזה התחום המתאים ביותר בשבילה כיוון שמרגישה שהיא לא טובה מספיק. נעמי פנתה לייעוץ בו עלה כי היא מתקשה להעריך את עצמה כראוי ומרגישה לא מספיק טובה בכל דבר. במהלך הפגישות הובן כי החשיבה שלה היא ״או הכל או כלום״. כלומר, או שהיא עושה משהו עד שלמות או שהיא כשלון ענק. אין אמצע. העיסוק העיקרי בפגישות היה בהרחבת התפיסה הטוטאלית הזו. גם 80 אחוז יכול להיות טוב ומספק וכן שאין דבר כזה ״מושלם״, בייחוד אם הלקוחות אכן מרוצים מהעבודה והיא זו שלא מרוצה.

בעקבות הייעוץ נעמי הצליחה מעט ״לשחרר״ ולתת מענה טוב יותר ללקוחות.

הסיפור של ישראל, מורה ותיק:
ישראל עבד 15 שנה בתחום ההוראה ומרגיש לא מסופק. בשנים הראשונות היה נלהב מההוראה אך לאחרונה כבר אין לו סבלנות לילדים והוא מרגיש שחוק. המתח בעבודה מתבטא גם בבית, וישראל פנה לייעוץ מתוך הבנה שהוא חייב לעשות שינוי.

בתהליך הייעוץ ישראל הבין שמה שהביא אותו לבחור בהוראה מלכתחילה קשור לרצון שלו להשפיע על צעירים, אבל ביום, בהיותו בעצמו אב לילדים, הוא זקוק לעבודה מסוג אחר. הוא שם לב שהוא מפיק עניין רב מהכנת מערכי שיעור, עדיין נהנה לארגן ידע ואף להעביר אותו לאחרים. השחיקה מתבטאת בקשר הישיר עם ילדים ובטיפול בבעיות המשמעת החוזרות על עצמן. כעת, בגיל 45, הוא מעדיף סביבת עבודה שבה הוא ממשיך ללמוד ולעסוק בחומר לימודי ושהממשק הוא עם אנשים בוגרים יותר.

בעקבות הייעוץ ישראל פנה ללימודים והשתלב בחברת הייטק המפתחת מערכי הדרכה ממוחשבים. כיום הוא עובד בצוות דינאמי ומפיק עניין מפיתוח תכנים ומהעברתם למורים ומדריכים אחרים.

הסיפור של רבקי, עקרת בית בדימוס:
רבקי היתה עקרת בית במשך שנים. כשהילדים גדלו היא החליטה ללמוד קורס תומכת לידה. לאחר כמה חודשים בהם לא היתה לה עבודה רבה, החליטה שאולי צריכה השלמת הכנסה או הסבת מקצוע. היא פנתה לייעוץ שכן לא היתה בטוחה מה היא רוצה לעשות. בתהליך הייעוץ רבקי הבינה שדווקא התחום מתאים לה מאד והוא עונה בדיוק על הצרכים שלה ועל תחושת הסיפוק בעבודה. הקושי שלה הוא בעיקר במידת הביטחון שלה בעצמה, כלומר: יש לה מה להציע לשוק, וכן שבפועל לא השקיעה בשיווק ופרסום ולא נתנה הזדמנות אמיתית להרחיב את מעגל הלקוחות.

הפגישות הבאות עסקו בבניית תוכנית עבודה פרקטית – היכן כדאי לפרסם את עצמה וכו׳, וכן העמקה בחוסר הביטחון שלה בתחום וכיצד ניתן לעבוד עליו ולחזק את האמונה במסוגלות העצמית שלה. בעקבות הייעוץ, רבקי החליטה לעבור קורס תומכות לידה נוסף, מעמיק ומקצועי יותר – שיעניק לה מקור ביטחון נוסף על סמך ידע מקצועי שרכשה, וכן העשירה את עצמה בקורסים נוספים הנוגעים לתינוקות שמעניינים אותה, כך תוכל להציע ללקוחותיה סל כלים רחב יותר.

לסיכום תהליכי ייעוץ מעמיקים הם ההזדמנות שלך להשקיע בעצמך ולעבור מסע פנימי להכרת החוזקות, החסמים, האתגרים, השאיפות
וגורמי הסיפוק שלך ובכך ליצור לעצמך סיפור תעסוקתי טוב ומדויק יותר עבורך, זוהי לגמרי מתנה!

לשיתופי פעולה השאירו פרטים