אני לא יודע מה לעשות. הבנתי כבר שהעבודה שלי לא מתאימה לי, אבל אני לא מצליח למצוא אחרת. האם ייעוץ עשוי לעזור לי?
בהחלט. זוהי תחושה מוכרת ויכולה לעלות מסיבות שונות. לעיתים ההכנסה כבר לא מספיקה או לא עונה על הצרכים העתידיים. לעיתים, כשהעבודה דורשת יכולות נמוכות עולה תחושת פספוס והעובד מעוניין לבטא את מיטב יכולותיו ואין לו הזדמנות, לעיתים העבודה מרגישה משעממת או חסרת משמעות. כל האפשרויות האלו הן רק דוגמאות לסיבות לחוסר שביעות רצון בעבודה.
חשוב לציין שלפעמים אין תחושה ברורה לגבי הסיבה או הרצון לשנות מסלול, אלא רק תחושה עמומה של חוסר נוחות. אבחון ופגישה עם יועץ עשויים לברר ולהבהיר מהי הסיבה או הסיבות המרכזיות לרצון בשינוי, ולאפשר מבט חדש על משקלה של סיבה כזו או אחרת בבחירה.
הבירור האמור פותח במקרים רבים את השער בפני מחפש השינוי, ומצייד אותו בכלים שינחו אותו במהלך חיפוש העבודה על אלו מאפיינים של העבודה יש לשים דגש, ואלו הצעות עבודה מומלץ לשלול.
אני רוצה להחליף עבודה וברור לי שאגיע לאבחון וייעוץ קודם. ימצאו לי שם את העבודה שמתאימה לי, נכון? כי העבודה שלי כיום לא מתאימה.
שאלה חשובה! הפנייה לאבחון לא נעשית בחלל ריק, בפרט לא בשלב הזה של החיים. ישנה היכרות מסוימת עם עולם העבודה, גם אם רק באופן חלקי ולא מעמיק. למרות ההיכרות הזאת, פעמים רבות פונים מתקשים למצוא את העבודה שהם מחפשים, ואז עולה המשאלה שאולי ליועץ התעסוקתי יש מאגר משרות סודי…. אך זה לא ממש עובד כך.
ישנם גם פונים שחושבים שהמשרה המותאמת ליכולותיהם, או היכולות הנסתרות שלהם, יתגלו אצל היועץ. למרות שבמקרים מסוימים הדבר יכול להתרחש, חשוב לציין שממש לא תמיד, וגם אם זוהי התמונה פעמים רבות יש מחירים נוספים למשרה כזו שצריך לקחת אותם בחשבון.
למרות כל זאת, לאבחון והייעוץ בשלב זה חשיבות מרבית. אבחון היכולות מאפשר בירור ודיוק של תמונת היכולת ומיומנויות הלמידה, כמו גם דפוסי התמודדות אל מול מטלות. האבחון האישיותי – תעסוקתי מאפשר להתבונן במלוא התמונה הרחבה של הצרכים, הרצונות, החוזקות ונקודות ההתמודדות שעשויות להתעורר במשרה חדשה. המידע החיוני הזה יהיה הבסיס לניהול שיחת ייעוץ מעמיקה שתאפשר חשיבה על משרות/תפקידים. האפשרויות שיועלו יהיו אלו שבהן יבואו לידי ביטוי באופן מיטבי התכונות המצויות במיקום גבוה בסולם העדיפויות האישי, ואשר מותאמות למשאבים האישיים של הפונה.